Tipuri de insomnii


Insomniile sunt de doua tipuri si anume : Insomnia pe termen scurt si insomnia pe termen lung

Insomnia pe termen scurt
Insomnia pe termen scurt este o problema destul de comună pentru ca in viata noastra suferim de insomnie la un moment dat  si ea se reflectă  in probleme de stres precum si probleme de familie si de relatie precum si in probleme financiare. De asemenea problemele medicale sunt cauze foarte frecvente de insomnie pe termen scurt. De insomniile pe termen scurt sufera cei care se uita frecvent la stiri si talkshow-uri politice precum si cei care au vesnic traseul : casa – job – casa. Pentru majoritatea oamenilor aceasta insomnie pe termen scurt durează doar cateva zile, iar după aceea revin la rutina lor zilnica de somn. Ca si remedii in cazul insomniei pe termen scurt putem aminti : socializarea, descoperirea locurilor noi, amplificarea creativitatii, dezvoltarea personala, incercarea unor hobby-uri noi, etc. Asta inseamna ca va trebui sa facem acele activitati care ne vor tine mintea ocupata. Pentru alti oameni si aici ii amintim pe cei care se informeaza din surse negative cum ar fi : ziare, stiri TV, talkshow-uri, etc. Pentru ei putem spune ca această perioadă nu se termină niciodată pentru ca  insomnia pe termen scurt devine o parte a vietii lor zilnice. In aceste conditii insomnia pe termen scurt se transforma in insomnie cronica.

Insomnia cronica
In cazul in care avem probleme probleme de somn regulat, atunci suferim de insomnie cronica. Ca si simptome putem aminti : somnolenţă, dureri de cap, depresie şi consum redus de energie. Asta inseamna ca insomnia cronica este acum o parte a vietii noastre de zi cu zi iar momentul de a adormi este tortura pura.

De ce tip de insomnie suferiti ? Raspundeti printr-un comentariu si daca stiti si metode pentru a scapa de insomnie va rog sa le postati intr-un comentariu.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Despre somn și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tipuri de insomnii

  1. Pingback: Activitatile in aer liber si somnul « Blogul lui Mause2k

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s