Agresivitate pasiva


Agresivitatea pasivă este un mod deliberat si mascat de a exprima sentimente de manie ascunse. Implică o serie de comportamente destinate intoarcerii la o altă persoană, fara a recunoaste furia de bază. Exista cateva fraze care pot servi ca un sistem de avertizare timpurie pentru noi:

1. „Eu nu sunt nebun.” In acest caz persoana agresiva pasiv spune : „eu nu sunt nebun”, dar ea clocoteste in interior. In aceste conditii exista negarea sentimentelor de furie care este un comportament agresiv pasiv.

2. „Vin!” In acest caz persoana agresiva pasiv este cunoscuta pentru respectarea unei cereri verbale dar intarzie comportamental finalizarea acesteia. In aceste
conditii sunt sanse ca acea persoana sa practice agresifitatea pasiva de conformitate
temporara.

3. „Vrei doar ca totul sa fie perfect.” In momentul in care amanarea nu este o optiune, persoana agresiva pasiv isi indeplineste sarcinile în timp util, dar inacceptabil.

4. „Credeam că stii.” Cateodata persoanele agresive pasiv au de a face cu omisiuni. Ele isi pot exprima furia lor prin alegerea de a nu face schimb de informatii atunci cand aceasta ar putea preveni o problemă.

5. „Sigur, as fi fericit sa.” Un client apeleaza la un serviciu de relatii cu clientii. Aparent reprezentantul este politicos, asigurand clientul ca problema se rezolva. Dar pe dedesubt acest functionar este depunerea solicitării clientului la cosul de gunoi.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Psihologie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s