Lectii de viata din basmul „Cele 12 fete de imparat si palatul cel fermecat”


Basmul „Cele douasprezece fete de imparat si palatul cel fermecat” probabil ca este cunoscut majoritatii dintre voi, vizitatorii acestui blog. Dar ceea ce vreau sa subliniez aici sunt cateva lectii de viata pe care le-am extras din acest basm. Asadar sa incepem:

1. Asculta-ti vocea interioara. Un flacaiandru sarman la parinti care argatea pe la unii si pe la altii ajunge la curtea imparateasca si intra argat la gradina imparateasca pentru ca a ascultat de zana din vis.

2. Nu lasa pe altii sa-ti decida viitorul. Stapanul la care argatea flacaul nostru a intrebat : „Dar de ce baiete sa iesi de a mine ? Nu esti multumit cu salariul ce-ti dau ? Sau mancare nu ai destula ?” Aici avem si sfatul stapanului : „Ia mai bine sezi la mine si eu voi cauta sa-ti dau o fata buna din sat ….”

3. Dezvota-ti curiozitatea si spiritul de aventura. Imparatul locului aceluia era curios sa stie ce fac fetele lui in fiecare noapte. Dar si argatul de la gradina era la fel de curios. Cand intr-adevar se duce dupa fetele imparatului , baiatul se minuneaza de frumusetile pe care le vede pentru ca el nu a mai vazut asa ceva.

4. Mergi la nivelul urmator numai daca te simti pregatit. Aici argatul de la gradinarie numai dupa ce stia tot ce trebuia sa stie, s-a rugat de imparatul sa-l lase sa-i pazeasca fetele intr-o noapte

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Psihologie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s