Dimensiunile libertatii


Libertatea este un fenomen tridimensional.

Prima dimensiune este libertatea fizica.

Intr-adevar, de mii de ani omul era vandut pe piata la fel ca orice alta marfa. Sclavii au existat peste tot in lume. Acestora nu li sau dat anumite drepturi ale omului pentru ca ei nu erau tratati ca fiind fiinte umane. Exista sclavie fizica si libertate fizica. Intr-adevar corpul nostru nu este pus in lanturi si nici nu este considerat mai prejos decat corpul altcuiva. Aceasta este libertatea corpului. Asta inseamna ca nu exista deosebiri intre negru si alb, intre barbat si femeie precum si faptul ca nimeni nu este pur pentru ca toate corpurile sunt la fel. In concluzie putem sa spunem ca libertatea fizica este considerata baza libertatii.

A doua dimensiune este libertatea psihica

Sunt putini indivizi in lume care sunt liberi din punct de vedere psihic. Intr-adevar felul nostru de a-i creste pe copii este sa-i facem sclavi.Asta inseamna ca nu dam sansa copiilor sa caute si sa gandeasca singuri. Asa ca exemplu, parintii le spun copiilor ca exista rai si iad. Dar parintii nu stiu nimic despre aceste locuri. Aceasta libertate psihica va fi posibila numai atunci cand copiilor le va fi permis sa creasca pentru a avea mai mult intelect, inteligenta, constiinta si vioiciune.

A treia dimensiune este libertatea spirituala.

In aceasta dimensiune avem de-a face cu cunoasterea faptului ca noi nu suntem corpul nostru, noi nu suntem mintea noastra ci faptul ca noi suntem constiinta pura.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Psihologie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s