Despre frica


Ce este frica ? O definitie exacta este greu de dat si totusi. Frica este un dusman foarte inteligent. Frica este cel mai mare obstacol dar se poate depasi. Frica are un milion de fete si se exprima printr-un milion de nuante de emotii negative.Iata care sunt acestea :  Diavol, moarte, singuratate, pierderea celor dragi, iad, frica de critica celor din jur, etc. Toate acestea sunt doar conditionari sociale. Fricile acestea sunt implantate bine si adanc in subconstientul nostru inca din copilarie.  Frica este mereu acolo, pentru cei mai multi dintre noi. Ea ne roade, putin cate putin, precum un parazit, o lipitoare care cu maiestrie se ataseaza de corpul victimei si pana la urma devine insesizabila. Datorita fricii nu putem fi fericiti chiar in acest moment. Frica ne opreste sa ne traim viata la potentialul maxim.

CARE ESTE SOLUTIA ?

Pasul 1 : Solutia este sa ne invingem frica. Pentru acest lucru va trebuie sa o intelegem. Asta inseamna ca petrecem cat mai mult timp doar cu noi, atunci cand e posibil. Va trebui sa ne ascultam gandurile pentru a observa ce nu e in regula. Asta inseamna ca sa observam ce este negativ chiar si sub forma cea mai subtila si nevinovata.

Pasul 2 : De data aceasta vom confrunta aceasta frica. Oricare ar fi aceasta frica, haideti sa o chemam la noi in imaginatia noastra si sa o lasam sa se manifeste asa cum vrea.

Pasul 3 : Aceasta este partea cea mai interesanta. Acum avem parte de senzatii mai autentice si nebunesti. Aceste senzatii constau in faptul ca toate temerile vor “rula” pe ecranul vizual, mental, imaginar si se vor exprima prin emotiile si sentimentele de moment.

Pasul 4 : Spectacolul s-a terminat. In aceste conditii mai ramane un singur lucru de facut. Asta inseamna ca ne acceptam frica. Da’ intradevar recunoastem ca ne este frica pentru a o putea „materializa”. Dar intelegem repede ca nu este nimic de „materializat”. Asta inseamna ca toate acestea au fost ganduri ascunse cu un rol precis. Sau poate a fost pedeapsa ? Pentru ce am fost pedepsit ?

Pasul 5:  Pedeapsa s-a terminat. Ne aflam aici si acum, in prezent. Suntem liberi sa alegem orice. Asta inseamna ca de fiecare data sa terminam cu bine ziua inceputa.

Sursa : http://inspiiratie.wordpress.com/2012/09/21/frica/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Motivatie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre frica

  1. Claus zice:

    apreciez ca ai mentionat sursa. Ai un blog organizat cu articole interesante. Keep going !

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s