Lectii de viata din basmul „Tugulea – fiul unchiasului si al matusei”


Va salut dragi vizitatori,
Sunt alaturi de voi cu un nou articol. In acest articol este vorba despre niste lectii de viata pe care le-am preluat din basmul „Tugulea – fiul unchiasului si al matusei”.
1. Daca cineva te injoseste, asta nu inseamna ca nu poti fi un om normal. Intr-adevar Tugulea era olog dar nu din nastere. Intr-adevar zmeoaica pamantului i-a luat vinele de la picioare
2. Daca cineva isi bate joc de tine, asta nu inseamna ca nu poti fi tu. Intr-adevar de Tugulea isi bateau joc chiar si fratii lui pentru ca era olog. Dar asta nu inseamna ca Tugulea nu putea sa vaneze.
3. Rezolvarea apare atunci cand te astepti mai putin. Intr-adevar cand nimic nu mai avea speranta si Tugulea se ruga sa moara, apare o zana si ii daruieste o curea care devine astfel ajutorul lui Tugulea.
4. Nimic nu apare din senin. Atunci cand Tugulea trecu prin padure si vazu o vie plina cu struguri, un prun plin cu prune precum si o fantana iar el nu stia de toate acestea deduse ca era ceva necurat la mijloc.
5. Aparentele inseala. Cand Tugulea taiase vita, incepu sa curga sange, cand Tugulea taiase prunul, incepu sa curga sange iar cand impunse fantana si curse sange, intelese ca erau fetele zmeoaicei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Sa ne cunoastem pe noi insine și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s