Poveste de pe Marte


Iata cum trece timpul pe planeta Marte ! Intr-adevar este anul 2670. Pe planeta Marte snt o sumedenie de orase. Unele mai mici si mai saracacioase iar altele mai mari si mai bogate. Dar insa mai exista un oras care este adormit total. Insa intr-un oras saracacios traieste un om impreuna cu femeia lui. Ei nu aveau copii. Ce nu facura amandoi ca sa aba macar un copil. Insa cum se rugau ei iata ca apare un batran care ii da barbatului un mar de aur si ii spuse :

– Din acest mar sa manance numai sotia dumitale.

Probabil ca batranul acesta este insusi Dumnezeu insa atat barbatul cat si femeia nu stiau despre acest lucru. Insa barbatul facu intocmai cum il invatase batranul. Iata ca la scurt timp dupa aceast lucru femeia se simti insarcinata. Dupa cateva luni, nascu un copil si ii puse numele de Stefan. Stefan crestea intr-o zi cat altii intr-un an. Parintii l-au dat la diverse scoli de invata tainele actoriei, improvizatiei precum si diverse alte taine. Cand se facu de 25 de ani spuse mamei sale :

– Mama, eu vreau sa descopar lumea !  insa aceasta discutie afost auzita si de tatal sau. Tatal sau ii spuse :

– Stefane, poti sa descoperi lumea insa sa nu cumva sa intri intr-un anumit oras ! Mai vreau sa stii ca oricine a intrat in acel oras, nu s-a mai intors cu zile !

– Si cum se numeste orasul acela ? intreba Stefan.

– Orasul acela se numeste orasul Minunilor. Oricine a fost acolo, nu s-a mai intors !

Acestea fiind spuse, Stefan isi lua ziua buna de la parinti si porni prin oras. Ajunse la un „Starfire Cafe” . Stefan servi o cfea acolo, scana lumea dar totul i se pare destul de plictisitor. Parasi localul si merse mai departe. Privirea ii fusese atrasa de un indicator ruginit. Pe indicator putu deslusi cuvintele : „Spre orasul Minunilor”. Sttu Stefan in cumpana, cantari bine vorbele tatalui sau si la urma se gandi :”De-o moarte tot voi muri. Asa ca nu pierd nimic daca ma duc in orasul Minunilor”. Asa ca urmari indicatorul si porni la drum. Ajunse la o intersectie, cauta directia spre orasul Minunilor si porni intr-acolo. Iata ca dupa ore bune de mers, Stefan ajunse intr-un oras. In orasul acesta totul este tacut. Ici-colo se vedea cate o torta arzand dar in rest nimic. Oameni nu se aflau de loc. Numai ca ici-colo se afla cate o statuie. Tot mergand de pe o strada pe alt, Stefn ajunge intr-un parc. Rataci pe aleile parcului si iata ca pe una din banci, Stefan vede un om batran. Fara sa scoata o vorba, Stefan se apropie si se aseza langa omul acela batran. Batranul ii spuse pe un ritm obosit :

– Nu am mai vazut un om asa de curajos. Mie-mi spune inima ca tu poti elibera orasul de vraja. Pentru ca vezi tu, atunci cand ai venit, ai vazut statui nu-i asa ?

– Asa este ! raspunse Stefan.

Batranul insa continua :

– Afla ca aceste statui sunt de fapt oameni. Si daca vrei sa eliberezi orasul, eu sunt gata sa te indrept spre punctele cheie. Dar te previn ca este foarte greu.

Stefan insa raspunse :

– Am curajul si sunt gata sa vin.

Batranul ii facu semn lui Stefan sa-l urmeze. Il duse intr-o cladire acoperita cu iarba. Aici   era pe vremuri o pista de karting.. Inainte de a intra, batranul ii spuse :

– Aici este prima incercare in care iata ce ai de facut :  trebuie sa faci doua ture cu kartul, fara a intra in marginea pistei. Stefan intra iar usa se tranti in urma lui. Alta sansa nu avea decat sa invete sa mearga cu kartul. Stefan se chinui ce se chinui dar nu reusse sa faca mai mult de o tura. Dar Stefan nu se dadu batut. Incearca cat mai incearca si pana la urma reusi sa faca doua ture fara a lovi kartul de marginea pistei. Asta inseamna ca cu prima incercare a scos-o la capat. Brusc se deschise o usa. In usa il astepta batranul. Cum il vazu, batranul ii spuse :

– Felicitarile mele ! Acum afla ca nici unul cati au intrat nu a mai iesit de aici. Esti gata sa mergi spre cea dea doua incercare ?

– Am curajul si sunt gata sa merg ! raspunse Stefan. Mersera mai departe si nu peste multa vreme, ajunsera la o alta cladire. La cladirea aceasta, geamurile erau vopsite in negru. Dar inainte de a intra, batranul ii spuse :

– Aici se afla cea de-a doua incercare in care iata ce ai de facut : vei merge cu krtul pe un circuit dar ai grija ca acest circuit este diferit de cel din prima incercare. Si in plus este acoperit si cu ceata artificiala. Daca insa reusesti sa faci doua ture de circuit fara sa lovesti kartul, atunci ai terminat si cea dea doua incercare.

Lucrurile se intamplara ca si cu o zi inainte si anume : Stefan intra si usa se tranti, Stefan ramanand prizonier in cladire. Brusc luminile se aprinsera dar aveau o culoare rosie. Stefan se gandi : „Ce se intampla daca incerc ?”. Asa ca se urca la volan si porni. Prima tura a ratat-o la prima curba. Duse kartul inapoi la linia de start. Dar nici cea de-a doua nu i-a reusit. Insa Stefan nu s-a dat batut. A continuat si a continuat pana cand a inceput sa-si dea seama. Se urca la volan si in ciuda cetii artificiale care acoperea pista, Stefan reusi sa faca primul tur de pista. Ceata se mai risipi si iata ca Stefan intra in a doua tura de pista. Reuseste intrun final sa termine cu bine si cea de-a doua incercare. In conditiile in care ceata desi se mai risipise, inca este persistenta. La iesire il astepta batranul. Batranul ii spuse :

– Bravo tie ca ai terminat si cea dea doua incercare. Iti mai raman de facut doar doua incercari pana cand eliberezi orasul de pustietate.Esti gata sa mergi mai departe ?

Stefan raspunse cu toata energia :

– Am curajul si sunt gata sa vin.

– Bun, ii spuse batranul dar mai intai, vreau sati spun ca aceasta proba te va solicita foarte mult. De aceea hai mai intai sa mrgem la mine acasa pentr ca sa poti manca si tu si sa te odihnesti. Ce ai de facut? Vei vedea maine. Stefan se duse c batranul acasa, manca si se odihi cum nu se putea mai bine. Noapta trece repede. Batranul se scula si el si iata ca amandoi pornira spre o cladire. Inainte de a intra, batranul ii spuse :

– Aici se afla cea dea treia incercare. Iata despre ce este vorba : trebuie sa inveti pe o femeie in varsta sa danseze. Dar sunt cativa pasi de baza. Mai precis este vorba despre urmatorii psi de baza : 2step, prep, the smurf, pas de bouree, salsa hop. Mergi pana la capat ?

Stefan ii raspunse :

– Am tot curajul si sunt gata sa merg mai departe.

Cand intra in cladire, femei in varsta era deja acolo. Muzica incepuse deja sa mearga. Cand l-a vazut, femeia in varsta se ridica si se aseza langa el. Incepe Stefan sa faca pasul 2 step la inceput mai lent iar apoi in ritmul muzicii. Femeia in varsta il urma intocmai. Se aprinse primul bec de culoare verde. Asta inseamna ca pasul 2 step a fost facut cum trebuie. Stefan trece la alt pas si anume prep. Mai intai executa pasul mai lent pana cand femeia in varsta il intelese bine iar apoi reusi sa faca pasul in ritmul muzicii. Se aprinse al doilea bec de culoare verde. Lucrurile se intamplara la fel si cu al treilea pas si anume the smurf. Iata ca se aprinse si cel de-al treilea bec de culoare verde. Pentru al patrulea pas si anume pas de bouree se schimba ritmul muzicii si anume de la hip-hop la house dance. Stefan insa reusi sa o invete pe batrana si acest pas Se aprinse si cel deal patrulea bec de culoare verde. La fel se intampla si cu cel de-al cincilea pas si anume salsa hop. Se aprinse si cel de-al cincilea bec de culoare verde si odata cu el se deschise si iesirea. La iesire ii astepta batranul. La vederea femeii in varsta, batranul se pierduse de bucurie. Ii spuse lui Stefan :

– Esti ingurul care ai trecut de patru incercari. Iti mai ramane sa treci cea de-a cincea incercare care este si ultima. Daca vei reusi, te asteapta o mare surpriza.

– Dar despre ce este vorba ? intreba Stefan.

– Daca este o surpriza nu iti pot spune. Dar pot sa-ti spun ce te asteapta in ultima incercare. In ultima incercare trebuie ca tu si cu femeia in varsta sa sustineti un spectacol in fata unui grup de statui. Dar de data aceasta tu vei alege melodia. Si intr-adevar vei intra cand esti gata. Dar ai grija ! Daca nu vei reusi sa faci o statuie sa tremure, te vei preface in statuie. Incepand de-a doua zi, Stefan se ocupa sa construiasca spectacolul. Alese cu grija melodia si incepse sa faca si miscarile. Trecusera cateva zile. Specatcolul devenise un sincron perfect. Asa ca la sfarsitul celei de-a saptea zi, Stefan il chema pe batran si ii spuse :

– Maine voi face spectacolul.

– Foarte bine ! ii spuse batranul.

Timpul trece repede. A doua zi Stefan, batranul si batrana intrara in sala de spectacole. Batranul lua loc in sala de spectacol. Stefan si cu batrana urcara pe scena. Muzica incepuse sa cante si la fel incepuse si spectacolul construit de Stefan. Insa dupa primul minut de spectacol, una dintre statui incepuse sa tremure. Dupa aceasta statuie, urma a doua, a treia precum si celelalte. La sfarsitul spectacolului, atat sala de spctacol cat si scena sunt invaluite de un fum gros incat nu se putea vedea la doi pasi. Cand se risipi fumul, satuile nu mai eistau. In locul lor se afla un grup de oameni, barbati si femei care sunt foarte veseli. Stefan se uita mirat si nui venea sa-si creada ochilo. Este un vis sau este realitate ? Dar cand se uita spre femeia in varsta, aceasta disparuse. In locul ei se afla o fata. Fata ii spuse :

– Multumesc pentru ca ai eliberat de blestem atat pe mine cat si tot orasul. Sunt gata sa-mi petrec tot restul vietii alaturi de tine.

Stefan la randul sau spuse si el :

– Si eu sunt gata sa imi petrec tot restul vietii alaturi de tine. Pe mine ma cheama Stefan.

Fata intinse si ea mana si ii spuse :

– Pe mine ma cheama Ivy.

La putin timp dupa aceasta, in fata altarului paseau mandri Stefan si Ivy. Au trait fericiti si poate ca traiesc si astazi daca nu au murit.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Povesti improvizate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s