Telefonul din noapte


Este o noapte racoroasa. Drumul prin padure este pustiu. Padurea se odihneste dupa zgomotul de peste zi, zgomot provocat de turistii galagiosi. Cerul este de un negru curat ca gandurile netulburate ale unui individ. Drumul iese din padure si trece pe langa o cabana alcatuita din barne si cu acoperisul de paie. Cabana pare o casa pustie. Dor faptul ca este luminta, da de gandit ca acea cabana este locuita. Turistii sleiti de somn s-au culcat si dorm ca lemnul. Linistea noptii este tulburata de cate un lup care urla la luna. Cabana este scfundata in intuneric. Insa la receptie se poate vedea o lumina. De serviciu este Ben, un absolvent de liceu care lucreaza deocamdata ca receptioner. Probabil receptionerul intentioneaza sa dea la facultate dar deocamdata sta in cumpana. Dar fiind foarte obosit, Ben se tranteste in pat si somnul il prinde rapid. Insa peste doua ore il trezi soneria telefonului care intrerupe linistea de la cabana. Receptionerul se scoala. Dar soneria telefonului se opri. Receptionerul isi spuse : „probabil mi so fi parut” si se duse din nou in pat. Sa fi trecut o jumatate de ora ? Poate mai mult. Telefonul incepuse din nou sa sune. De data aceasta telefonul suna insistent. Ben se scoala si ridica receptorul. Insa la celalalt capat al firului se auzi o melodie venita parca din lumea de dincolo. Iar apoi haraituri. Si apoi tacere. Receptionerului incepuse sa i se faca frica. „Poate o fi ceva rau” isi spuse el in gand si se duse sa se culce. Dormi asadar vreo doua ore pana cand soneria telefonului incepuse sa sune din nou. Receptionerul se uita la ceas. Este ora 03:00 dimineata. Ben se scula si ridica receptorul. La celalalt capat al fiului, o voce ferma ii spuse :

– Maine noapte omule, voi fi acolo ! si iarasi tacere.

Ben nu dadu prea multa importanta vocii. Se culca si nu se scula decat la orele amiezii. Venira si plecara turistii. Noaptea sosi foarte curand. Ceasul din perete aratase orele 21:00. Afara, pe drum se auzi un zgomot de motor. Intradevar doua automobile ajunsera la cabana. Dintr-unul dintre automobile coboara un domn imbracat la costum. Intra in cabana si ii spuse receptionerului :

– Vezi ca maine noapte o sa fie un eveniment foarte important. Asa ca fa bine si da-ne gazduire pentru noaptea asta. Intr-adevar mai sosira doua automobile. Toate automobilele aveau tot felul de desene. Se facu ziua. In cabana, noii veniti discutau despre o cursa. Ben, receptionerul intelesese ca era vorba despre o cursa ilegala de automobile dar nu indrazni sa telefoneze la politie. Si iata ca veni si noaptea. La start se aliniasera trei automobile. Domnul in costum se aseza intre ele si duse bratele in lateral. Apoi le ridica in sus. Automobilele turasera motoarele la maximm. Apoi domnul in costum duse mainile in jos. Asta inseamna : „START”. Cursa a inceput iar traseul era prin padure. Soferii trecusera de prima curba si continua sa ruleze. Iata si cea dea doua curba. Insa la cea dea treia curba unul dintre automobile se zdrobi de un copaciar soferul isi pierduse viata. Domnului in costum ii sunase telefonul. Cateva cuvinte si isi daduse seama ce s-a intamplat. Domnul in costum inchise telefonul, se urca in automobilul care a ramas disponibil si demara in tromba spre oras. Pe drum se gandise daca oare cineva a reusit sa stie sa descrie automobilele. Insa instinctul ii spuse sa mearga mai departe pentru ca nu a avut cine sa vada descrierea automobilelor. Dar totusi exista cineva care a stiut descrierea automobilelor. Receptionerul Ben a telefonat la politie. Domnul in costum condusese pana la intrarea in oras cand in urma sa ajunse un echipaj al politiei. Domnul in cotum reduse viteza dar continua sa conduca. Echipajul politiei se tinuse dupa el. Domnul in costum ajunse la un express diner. Probabil i se facu foame pentru ca ajunse in parcare si intra in local. Echipajul politiei ii bloca iesirea si ramase sa astepte. Domnul in costum se urca la volan si vru sa plece. Dar insa vazu automobilul politiei stand in spatele sau. Cand sa porneasca motorul, se trezi cu un ofiter de politie care ii spuse :

– In numele legii sunteti arestat ! Nu puteti pleca nicaieri !

Domnul in costum nu avuse incotro si trebui sa se supuna. Politistii il urcara in automobilul propriu si il dusera la sectie. Peste cateva minute, la cabana suna telefonul. Receptionerul Ben se scula si ridica receptorul. La celalalt capat al firului cineva ii spuse :

– Domnule, vreau sa va multumesc pentru informatiile care au dus la arestarea unui mafiot periculos.

Insa Ben raspunse :

– Asta este tot ? Inseamna ca pot si eu sa dorm nu-i asa ? Si peste cateva clipe se duse fericit in pat si se culca.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Povesti improvizate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s