Despre mine

Daca la inceput am fost o persoana introvertita, care statea mai toata ziua in casa, acum sunt genul de persoana care iese la un eveniment, intr-un club, la o plimbare, etc. pentru ca nu mai pot sa stau in casa. Acum cunosc oameni noi sau discut cu oamenii direct pe strada sau intr-un local.

Cu ce ma ocup si cu ce m-am ocupat ?

Sunt inginer proiectant la SC. Swarco Traffic Romania srl  din anul 2006 pana in prezent. Incepand din anul 2002 si pana in anul 2006 am fost inginer la  SC. Materiale Poligrafice Serti srl iar din anul 2001 pana in anul 2002 am fost desenator ACAD la SC. CONS-AL-SERV srl. Dar fiindca acuma se lucreaza mai mult pe calculator a trebuit sa ma obisnuiesc sa invat cat mai multe despre PC. Cunostiintele mele software se rezuma la : Sistemele de operare : MS-DOS,  Microsoft Windows 95-98-Me, Microsoft Windows 2000-Xp, Microsoft Windows Vista si Microsoft Windows 7. Dar cunostiintele mele referitoare la PC-uri nu se opresc aici. Astfel sunt cunoscator al suitei de programe de birou cum ar fi suita Microsoft Office, al aplicatiilor de grafica vectoriala care sunt : CorelDraw, Adobe Illustrator si AutoCad (partea de 2D). Dar nu ma opresc aici : chiar daca sunt la inceput, utilizez aplicatii de grafica 3D cum ar fi : 3D Studio Max si Bryce 3D. Pentru ca am lucrat si intr-o tipografie a trebuit sa invat sa utilizez si urmatoarele aplicatii DTP : Adobe inDesign si Quark Xpress. Tot datorita faptului ca am lucrat in tipografie a trebuit sa invat si aplicatii pentru prelucrarea imaginilor : Adobe Photoshop precum si CorelPhotoPaint. Intamplarea a fost sa-mi placa webdesign-ul si m-am intrebat cum pot sa realizez si eu astfel de pagini. Asa ca a trebuit sa invat si cateva elemente de webdesign. Am inceput cu programul Adobe Dreamweaver pentru ca mai apoi sa incep sa utilizez programul Adobe Flash. Pentru ca mi-a placut sa ascult muzica mereu mi-am pus intrebarea cum poate fi prelucrat sunetul. Asa ca am inceput sa folosesc programul Sony SoundForge, urmand ca mai tarziu sa incerc sa folosesc si programele : Sony AcidPro precum si FruityLoops. Dar cum nevoia ne invata pe fiecare dintre noi si spatiul de pe harddisk a devenit insuficient am inceput sa ma orientez catre programele de arhivare : Winrar si Winzip. Dar de la un timp am simtit ca PC-ul meu a devenit uzat moral. Avand experiente neplacute cu PC-urile asamblate in magazinele de IT, am inceput sa-mi creez un bagaj de cunostiinte hardware cum ar fi : Sa stiu sa asamblez un PC, sa instalez un driver precum si sa ma ocup de instalare software.

Istoricul meu educational

Multi veti crede ca sunt autodidact. Intr-adevar, asa este dar toate aceste lucruri nu s-au putut realiza fara o baza. Astfel ca baza de la care am ajuns unde sunt acum mi-a fost formata de urmatoarele scoli : Scoala generala nr. 18 Timisoara pe perioada : septembrie 1977 – iunie 1985, Liceul industrial nr. 6 Timisoara cu specializarea Electromecanic in industria alimentara pe perioada : septembrie 1985 – iunie 1989. In anul 1989 a venit revolutia iar dupa revolutie am urmat Scoala postliceala de proiectanti “Electrotimis Timisoara” cu specializarea Proiectant in industria constructiilor de masini pe perioada : septembrie 1990 – iunie 1992 iar apoi a urmat Facultatea de informatica aplicata din cadrul Universitatii Banatul Timisoara cu specializarea Inginer informatician in perioada : octombrie 1995 – iunie 2000. Pe langa scolile absolvite, am mai absolvit si urmatoarele cursuri pentru ca nevoia ne invata. Astfel incepand sa-mi placa electronica, in perioada : ianuarie 1992 – iulie 1992 am facut un curs de depanare TV alb-negru la Casa Tineretului din municipiul Timisoara. In momentul in care PC-ul ocupa o pondere tot mai mare pe piata muncii precum si faptul ca eu la vremea aceea nu stiam sa lucrez pe PC am facut un curs de initiere PC la firma Berg Computers – Timisoara in perioada :  ianuarie 1993 – februarie 1993. Am obtinut o diploma dar pentru ca diploma nu era recunoscuta de Ministerul Muncii, prin somaj am facut si un curs de operator PC la firma Acor – Timisoara in perioada : mai 1993 – iunie 1993. S-a intamplat sa vin in Bucuresti pentru ca in Timisoara nu mai aveam pe nimeni. Dar negasindu-mi de lucru in Bucuresti m-am gandit ca mi-ar prinde bine un curs de administrator de retea. Asa ca in perioada : noiembrie 2001 – decembrie 2001 la Millenium school din Bucuresti am facut un curs administrator de retea.

 Ce imi place sa fac in timpul liber ?

Dar dupa munca vine si distractia ! M-am ales si cu cateva pasiuni si hobby-uri. La inceput aveam ca pasiuni calculatoarele si internetul. Au urmat prelucrarile audio,  foto si video precum si Jocurile pe PC si pe console (Playstation 3, PSP) precum si asamblatul de PC-uri. Dar neavand material pentru prelucrari foto si video am inceput sa practic fotografia si filmatul. M-am gandit ca statul in casa este prea incomod. Asa ca am inceput sa merg pe role si pe bicicleta. A venit iarna. Am inceput sa merg la patinoar dar pentru acest lucru imi trebuiau patine. Pentru ca nu am incredere in patinele inchiriate, mi-am achizitionat si o pereche de patine. Asa am inceput sa practic si Patinajul pe gheata. Am ajuns sa-mi satisfac curiozitatea. Asa ca mergand prin parc am vazut copii dandu-se pe un skateboard cu 2 roti. Incep sa-mi umble rotitele prin creier. Adica daca ei pot, eu de ce nu as putea ? Am incercat sa merg pe waveboard la o expozitie de sport si agrement. Rezultatul de atunci s-a soldat cu un esec. Am crezut ca nu este pentru mine. Dar totul s-a schimbat cand am devenit posesor de waveboard. De atunci am ca pasiune si mersul pe waveboard. Pana atunci am crezut ca totul este OK. Dar exista si un dar. Stiam ca lipseste ceva. Mi-am pus intrebarea : Cum ar fi daca as asculta si putina muzica. La inceput a fost greu dar cu timpul m-am obisnuit. A urmat mersul in cluburi. Dansam la fel ca restul lumii. Mi-am pus intrebarea : Doar atat pot ? Vazand si o demonstratie de street-dance in parc m-am decis : merg la cursuri de street-dance. La inceput am crezut ca nu este pentru mine. Dar pe parcurs a ajuns sa-mi placa. Asa ca la lista pasiunilor am adaugat si street-dance. Dar intr-o zi mergand prin parc am descoperit ca unii oameni practica si activitati fizice. Asa ca intr-o zi am inceput sa practic si activitatile fizice. Am inceput sa merg si prin malluri. Am avut curiozitatea sa vad ca exista si zone de cinematografe. Asa ca am inceput sa merg sa vad filme. Dar mi-am pus problema ca sa ma cunoasca si alti oameni. Asa s-a nascut acest blog si o data cu el am inceput sa am si aceasta pasiune care este bloggingul.

Reclame

2 răspunsuri la Despre mine

 1. sserbanro zice:

  Felicitări!
  Din ce am citit, rezultă că ai tot ce îţi trebuie să mergi mai departe.
  Un curs de presopunctură şi masaj terapeutic, ar completa paleta opţiunilor şi desigur şi a RESURSELOR de care dispui. Ar completa în special golul în educaţia spirituală.
  O carte interesantă şi extrem de utilă pentru educaţia financiară: Wallace D. Wattles, „Ştiinţa de a deveni bogat”
  O alta, pentru educaţia generală şi spirituală: Bedrin Ceti, „Energia Universală”.
  Succes! 🙂

 2. Sorina zice:

  Se pare ca esti un fel de… UNLIMITED… 😀 Felicitari pentru hiper-dezvoltarea ta intelectuala si in plan fizic! Totusi…
  Daca traiesti numai pentru tine, oricat de plin ai fi de cunostinte si abilitati, vei ajunge (la un moment dat) sa simti ca viata ta e tare goala… Parerea mea e ca ai nevoie sa „iei niste cursuri” pentru suflet… pentru ca o minte stralucita sustinuta de un suflet cald, viu, creeaza o existenta implinita… altfel, viata e doar o pierdere de timp, oricate altele ai (fi) invata(t) de-a lungul ei… 😉
  Asadar, ma alatur observatiei lui sserbanro privind golul din educatia spirituala… Altminteri… tot respectul!… 🙂

Spuneti opinia dumneavoastra

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s